De Week van de Klank lanceert een nieuwe wedstrijd Field Recording! 

De volgende editie, die zal plaatsvinden van 30/01 tot 05/02/2023 in Brussel, en van 06/02 tot 12/02/2023 in Vlaanderen en Wallonië, staat in teken van “de stem”.

Met deze wedstrijd dagen we jullie uit om op zoek te gaan naar de “stemmen” van het dierenrijk in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Waar leven ze, welke verschillende dierengeluiden treffen we aan in de stad, en hoe verhouden ze zich tot menselijke activiteiten? Misschien moeten ze hun communicatiepatronen en geluiden aanpassen om elkaar te kunnen horen boven het lawaai van voertuigen en andere menselijke activiteiten…

Ga mee op zoek naar de meest verrassende dierengeluiden in jouw omgeving en leg ze vast in een geluidsopname!

Hoe deelnemen? 

 • Stuur max. 2 eigen geluidsopnames door naar lasemaineduson.deweekvandeklank@gmail.com. Het fragment moet in één keer opgenomen worden (zonder montage), tussen de 2 en 4 minuten lang zijn, en in formaat wav (44.1 kHz, 16bit) aangeleverd worden. Bestanden kunnen doorgestuurd worden via WeTransfer.
 • Voeg volgende extra informatie toe bij elke geluidsopname:
  1. Jouw naam + voornaam en gsm-nummer
  2. Titel van de field recording
  3. Beschrijving van wat je hoort (max. 3 regels)
  4. Naam van de locatie waar de opname gemaakt werd (Brussels Hoofdstedelijk Gewest)
  5. Foto van de plaats van de opname

Deadline: 31/12/2022 (middernacht)

Een professionele jury zal de opnames anoniem ontvangen (enkel de geluidsfragmenten) en de beste Field Recording selecteren, opgenomen in 2022 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De jury zal aandacht schenken aan de artistieke originaliteit, de sonische kwaliteit en de maatschappelijke relevantie van de geluidsopname. De tien beste fragmenten zullen tijdens De Week van de Klank 2023 aan het publiek worden voorgesteld, en de uiteindelijke winnaar ontvangt een audiocheque bij Audiosense.

Veel plezier bij de luisterervaring en zoektocht!

Share