BELGO(D)RAMA – ACSR (FR)

17:00 > 18:00 / C.C. JACQUES FRANCK

Publieke beluistering van Versie 133 van Sebastian Dicenaire, gevolgd door een debat met regisseur Wederik De Backer en gemodereerd door RTBF-columnist Romain Detroy.

En als er andere werelden mogelijk waren geweest? En als de oude Griekse stadstaten (Athene, Argos, Thebe, …) continenten hadden gekoloniseerd en heuse moderne beschavingen waren geworden? En als superhelden echt hadden bestaan? En als een “journalist-priester” met vreemde krachten door zijn God in deze wereld werd gezonden om een onderzoek uit te voeren?

Een uchronia, die een vrije interpretatie biedt van de tragedie van Euripides, De Heraclides, maar bovenal een bijtende politieke en sociale satire is van onze tijd.

Een coproductie van Welcome to Earth. Met de steun van het FACR van de Fédération Wallonie-Bruxelles, Gulliver en acsr. Een discussie over radiofictie in België geanimeerd door Romain Detroy, cultureel columnist in het programma Entrez sans frapper op la Première (RTBF). Met regisseurs Wederik De Backer – een Nederlandstalige auteur die de Europa 2017 fictieprijs voor Almanak won – en Sebastian Dicenaire – een Franstalige auteur wiens radiofictie regelmatig op festivals te zien is, zoals zijn serie Pamela (Phonurgia Nova Radio Fictieprijs 2016). Onlangs schreef hij de DreamStation-serie voor de native podcast van France Culture, die in het najaar van 2018 werd uitgezonden.

Share