CODE MÉMOIRE gecreëerd door Helder Wasterlain is een artistiek project en heeft tot doel de band tussen publiek en identiteit, immaterieel erfgoed, culturele diversiteit en het gebied waarin het project plaatsvindt, te versterken en zo bij te dragen aan de integratie van een vrije artistieke cultuur in het dagdagelijkse leven van steden, dorpen, wijken. Het project is zowel  toeristisch als cultureel van opzet.

CODE MÉMOIRE is de naam van een gratis applicatie die beschikbaar is op Google Play en App Store waarmee gebruikers de QR-codes die op gevels in de wijk Matongé in Elsene (Brussel) zijn aangebracht, via hun smartphone kunnen geolokaliseren en scannen en zo kunnen luisteren naar fictieve verhalen over de buurt en haar inwoners. Deze verhalen zijn een combinatie van realiteit en fictie en het resultaat van verschillende interviews met inwoners uit de Matongéwijk.

Luister op je eigen ritme naar zeven verhalen.In het NL & FR & Engels. Kies je eigen route en geniet al kuierend van deze geluidswandeling. 

Info: codememoire.app

 

Plaatsing QR codes:

Gewijde-Boomstraat 72, 1050 Elsene (Brussel)

Jules Bouillonstraat 1, 1050

Fernand Cocqplein 16, 1050

Vredestraat 41, 1050

Sans Soucistraat 78, 1050

Waversesteenweg 128, 1050

Troonstraat 141, 1050

 

Share