Workshop met Yannick Guédon (FR)

Met _ _ _ _ _ _ _ s wordt iedereen uitgenodigd een klankportret te komen maken, samen met alle mensen die voor de gelegenheid bij elkaar zullen zijn. Zoals dat gebeurt voor een klasfoto, een groepsfoto op een bruiloft, van een sportvereniging…

Om dit portret te kunnen maken krijgt iedereen een tekstpartituur waarna men zich tegelijkertijd met alle andere mensen van de groep voorstelt. In het begin zegt iedereen tegelijkertijd: “Mijn naam is … (gevolgd door de eigen voor- en achternaam)”. Men zal “Mijn naam is…” duidelijk horen, maar de identiteit erna zal vervagen in de klankenmassa die bestaat uit alle namen van de groep. Om het speelse en dynamische karakter te behouden, zal het klankportret in koor worden uitgevoerd. Er is geen publiek optreden. De idee is om iedereen samen te brengen bij een hapje en een drankje, om de partituur ter plaatse te ontdekken en in te studeren alvorens ze op te nemen. Het resultaat zal uitgezonden worden op Radio Panik in de week van 6 februari.

Iedereen vanaf acht jaar is welkom, met of zonder muzikale achtergrond. De instructies zullen in het Frans worden gegeven. Kinderen worden verzocht begeleid te worden door een ouder. 

Dit werk wordt opgedragen aan Stephan Dunkelman, mede-oprichter van De Week van de Klank.

Share