Klankverbond is de recent opgerichte vakvereniging van audiomakers. Klankverbond verenigt en verdedigt iedereen die ‘iets met audio’ doet: podcasters, klankkunstenaars, radiodocumentairemakers, stemacteurs, sound designers, schrijvers,… Een bont gezelschap dat zich verenigd heeft uit liefde voor het klankvak maar voornamelijk uit noodzaak.

Klankverbond werpt zich op als spreekbuis van de sector en wil audio sterker verankeren in de media en de kunsten. De vereniging wil het audiolandschap professionaliseren door onder andere aan te dringen op financiering en door de kwaliteit van audiowerk te bewaken.
www.klankverbond.be

In het kader van Week van de Klank, dat dit jaar plaatsvindt van zaterdag 26 januari tot zondag 3 februari, selecteert Klankverbond negen audiowerken van onafhankelijke audiomakers. Voor elke dag van ‘Week van de Klank’ één audiostuk. De rode draad doorheen de selectie is ‘de band met Brussel’. De selectie laat ook verschillende stijlen aan bod komen. De luisteraar maakt kennis met de veelzijdigheid van het medium audio: een portret, fictie, een geluidswandeling, journalistiek, … Met dit initiatief in samenwerking met BRUZZ wil Klankverbond via de radio het medium audio als vak en als artistiek medium in de kijker zetten.

Share