BOEM Elektro-akoestische creaties
20:00 > 23:00 / HET BOS

Dankzij vele surround kanalen word je ondergedompeld in de spatiale, totale klankbeleving. Boem (Belgische ontmoeting Elektroakoestische Muziek) presenteert een dubbel-concert met dank aan componist Dirk Veulemans. Reeds jaren ontmoeten liefhebbers en componisten van elektroakoestische muziek uit heel België elkaar op een muzikale manier tijdens concerten. Tijdens De Week Van De Klank zal dat in 2019 ook in Antwerpen het geval zijn en vele van de geprogrammeerde componisten zullen daarbij zelf hun muziek spatialiseren. Het Bos is een artistiek huis dat aan deze ontmoeting meewerkt. De concertzaal wordt hiervoor omgetoverd tot een Bos van luidsprekers waarin het publiek plaatsneemt en de elektroakoestische composities kan beluisteren door meer dan 16 kanalen in surround.

Deze ontmoeting is een samenwerking tussen: de Week van de Klank, BeFEM-FéBeME, Het Bos.

20:00 > 21:00 BOEM – Ontdekking van Belgische Elektro-akoestische Muziek (Deel I)

22:00 > 23:00 BOEM – Ontdekking van Belgische Elektro-akoestische Muziek (Deel II)

Dankzij de vele surroundkanalen zitten we in een totale en ruimtelijke geluidsonderdompeling. Een concert in 2 delen op initiatief van componist Dirk Veulemans. Met werk van 14 zowel Franstalige als Nederlandstalige componisten waarvan de meesten zelf hun muziek komen spatialiseren.

(in alfabetische volgorde) Adriaenssens Paul, Darge Moniek , de Laet Joris, Delafontaine Sophie, Dunkelman Stephan, Nuyens Nicolas, Perez-Hajdu Daniel, Poliart Jean-Louis, Prins Stefan, Profanter Caroline, Todoroff Todor, Vanhoof Floris, Vermeulen Valery, Veulemans Dirk.

 

Share