Anne Versailles, klankkunstenares en geluidsregisseur, loodst ons via één van haar wandelingen met geolokalisatiesysteem doorheen de tuinwijken van Watermaal-Bosvoorde. Zij creëert akoesmatische en fictieve geluidslandschappen en laat de inwoners aan het woord. Carte Bavarde kwam namelijk tot stand met de inwoners uit de Tuinwijken en het Buurthuis. Enkele bewoners interviewden hun buren over hun diepste levenservaringen, over het wonen in die buurt. Deze getuigenissen kunnen worden beluisterd op een geluidskaart, thuis te ontdekken op uw computer, of al keuvelend door de straten en de steegjes van de tuinwijken.

Tuinwijken (een Brits concept uit het begin van de 20ste eeuw) waren wijken met arbeiderswoningen die de arbeiders een aangename woonomgeving in contact met de natuur moesten bieden. Deze twee tuinwijken bestaan uit kleine eensgezinswoningen met fleurig tuinen en Japanse kerselaars…

 

Praktische Info

Wandeling (in het Frans), die je autonoom kan organiseren, wanneer het je past, op je gemak dwalend in de straten en steegjes van de tuinwijken “Le Logis” en “Floréal” in Watermaal-Bosvoorde (1170 Brussel).

Drie plekken ter referentie:

– Aartshertogenplein – Watermaal-Bosvoorde (1170 Brussel)
– Rondpunt Drie Linden – Watermaal-Bosvoorde (1170 Brussel)
– Kolibrieplein – Watermaal-Bosvoorde (1170 Brussel)

Een gegeolokaliseerde installatie. Eenmaal gedownload op je telefoon, kan je lopen waar je wil in de Tuinwijken. De GPS lokaliseert ons en de geluiden bereiken onze oren.Op het scherm van je smartphone vind je een kaart (OpenMap) waarmee je je kan oriënteren zo je wil.

De gegeolokaliseerde kaart kan je dus downloaden op je smartphone. Breng dus een opgeladen smartphone en koptelefoon mee om te luisteren naar de verhalen van de buurtbewoners.

Alle informatie en gebruiksaanwijzingen zijn beschikbaar op de website: https://www.cartebavarde.net/carte-bavarde-des-cites-jardins/

Taal: FR

Tot en met zondag 05/09

 

Share