(Alt)violist en acteur Jean-François Durdu heeft al verschillende wegen bewandeld. Met zijn ensemble BOW neemt hij ons mee op een klankrijke reis langs strijkers en stemmen.

BOW is een strijkkwintet dat verschillende invloeden omarmt en een krachtige geluidsidentiteit heeft opgebouwd. Als componist en arrangeur haalt Jean-François Durdu inspiratie uit zijn ontmoetingen en draagt het schrijven en improviseren bij aan essentie van de muziek, wat zeldzaam is voor een strijkersensemble!

BOW is ontstaan uit multidisciplinaire artistieke performances en gaat steeds meer samenwerkingen aan op uiteenlopende gebieden zoals muziek, film, theater, VJ-ing en storytelling.  

Ze ontvingen de Beffroi de Cristal voor de voorstelling “Smoke on the water” en werden verkozen tot beste artistieke en technische creatie met hun voorstelling “Les villes tentaculaires”, geproduceerd door het Théâtre de l’Ancre (Charleroi). 

In 2020 brachten ze het nummer “Bryanbaum variation” uit op de compilatie “String layers” van het Duitse label 7K, opgenomen in Parijs met artiest Aidan Baker. 

In september van datzelfde jaar bracht het kwintet hun eerste gelijknamige LP uit voor het Belgische label Sub Rosa.  Share

© BOW