Code Mémoire is de naam van een gratis app waarmee de gebruiker zich kan geolokaliseren en  QR-codes kan scannen om te luisteren naar echte of fictieve verhalen die verband houden met het grondgebied waar het project zich bevindt.

Op 13 oktober 2022 presenteerde Code Mémoire een nieuw parcours gewijd aan het materiële en immateriële erfgoed van Bouvignes-sur-Meuse (Dinant). Deze route bestaat uit 8 QR-codes die herkenbaar zijn aan een logo in de vorm van een uil, een verwijzing naar de schilder Henri Blès die in Bouvignes-sur-Meuse zou zijn geboren, maar waarvoor tot op heden nog geen harde bewijzen voor gevonden zijn.

De rode draad is de Maas, en de wandelaar krijgt gedurende het hele traject de gelegenheid om verhalen te ontdekken over bekende of onbekende personages die deze rivier in de loop der eeuwen zijn overgestoken of afgewandeld.

Op zondag 12 februari begeleidt Helder Wasterlain je tijdens een wandeling (in het Frans) langs de QR-Codes van Code Mémoire in Bouvignes-sur-Meuse. Deelname aan de begeleide wandeling is gratis, maar reserveren is sterk aangeraden aangezien de plaatsen beperkt zijn (max. 9 personen).

Download de app hier: https://www.codememoire.app

 

Share

© Helder Wasterlain - Code Mémoire Bouvignes-sur-Meuse