CODE MÉMOIRE – APP OP SMARTPHONE – Helder Wasterlain

Code Mémoire is de naam van een gratis app waarmee de gebruiker zich kan geolokaliseren en ook de QR-codes kan scannen om te luisteren naar echte of fictieve verhalen die verband houden met het grondgebied waar het project zich bevindt. www.codememoire.app

 

CODE MÉMOIRE – LA LOUVIÈRE – Helder Wasterlain

Code Mémoire – La Louvière laat de inwoners en alle bezoekers van Louvière toe om via een audio-app, zeven verhalen te ontdekken die hulde brengen aan bekende en onbekende personages van de stad, die in zekere zin aansluiten bij het aforisme van de surrealistische dichter Achille Chavée:  “Ik ben een oude roodhuid die nooit in de rij zal lopen.”

Dit project is opgedragen aan al die mensen die in de loop van hun leven een stap opzij hebben gezet en hun eigen weg zijn gegaan.

Alle verhalen werden geschreven door : Helder Wasterlain

Muzikanten/Instrumenten : Cédric Charlier (Xylofoon), Tony Greco (Akoestische gitaar), Hugues Tahon (Bugel), Florian Delporte (Chromatische accordeon), Frédéric Petitjean (Basgitaar), Martin Minsart (Bassdrum voor harmonie en concerten, traditionele drums)

Acteurs : David Greuse, Fanny Hanciaux, David André, Aurore Van Dam , Alain Dewier, Linda Vaccarello, Jacqueline Boitte.

 

 

CODE MÉMOIRE – BOUVIGNES-SUR-MEUSE – Helder Wasterlain

Op 13 oktober 2022 presenteerde Code Mémoire een nieuw parcours gewijd aan het materiële en immateriële erfgoed van Bouvignes-sur-Meuse (Dinant). Deze route bestaat uit 8 QR-codes die herkenbaar zijn aan een logo in de vorm van een uil, een verwijzing naar de schilder Henri Blès die in Bouvignes-sur-Meuse zou zijn geboren, maar waarvoor tot op heden nog geen harde bewijzen voor gevonden zijn.

De rode draad is de Maas, en de wandelaar krijgt gedurende het hele traject de gelegenheid om verhalen te ontdekken over bekende of onbekende personages die deze rivier in de loop der eeuwen zijn overgestoken of afgewandeld.

Alle verhalen werden geschreven door : Helder Wasterlain

Muzikanten : Olivier Gobert, Michel Rossi-Mori

Acteurs : Brigitte Autphenne, Weynant Sophie, Jeanne Beaujot, Lionel Liégeois, Childéric Schoumaker, Bruno Mathelart, Père Jean-Baptiste Raty

 

 

Share