Concert FolKK
20:00 > 22:00 / GOTISCHE ZAAL

Die hele mooie, bijna vergeten parels van het Nederlandstalige luisterlied laten heruitvinden door 15 jonge folkmuzikanten, daar moest toch muziek in zitten? Er werd een breed repertoire geselecteerd van klassiekers uit de kleinkunst, waar vijftien knappe muzikanten en zanger(es)s(en) een ‘folkie’ bewerking van maken. Het worden dus geen ‘covers’, maar eigenzinnige ‘folkie’ interpretaties van liedjes die diep in het gezamenlijk geheugen zijn blijven hangen. Er staan de luisteraar hoogst aangename verrassingen te wachten: uitgepuurde en sobere bewerkingen, verrassende ritmeschablonen, magistrale massale arrangementen, ludieke ingrepen, door de patine van de tijd geschuurde liederen die omgetoverd worden tot sprankelende, frisse folkdeunen. De ploeg heeft zich gestort op het repertoire van Boudewijn de Groot, Jan De Wilde, Miel Cools, Bram Vermeulen, Johan Verminnen, Herman Van Veen, Gerard Van Maasakkers, Zjef Vanuytsel en andere kleinkunstmonumenten. folKK is een enthousiaste en warme ontmoeting geworden tussen kleinkunst en folk.

Een initiatief van Koen Huygebaert (de motor achter Nekka) en Walter Evenepoel (volkszanger en medeoprichter van Muziekmoza.ek). Zij broedden al lang op het idee om ‘iets’ te doen met kleinkunst en folk. Die mooie, bijna vergeten parels van het luisterlied laten heruitvinden door jonge folk-muzikanten…

Interpretatie:

Zangstemmen: Hanneke Oosterlijnck, Marijke Guetens, Mieke Evenepoel, Joke Delcour en Josefien Vercruysse (die ook dwarsfluit speelt) / Mannelijke vocalisten : Jonas Cole en Jonas Veirman (ook sax- en klavierwerk) /Instrumentalisten : gitarist Jan Evenepoel en percussionist Wout Van Liedekerke. Met fiddler Matthijs Bats, Jonas Scheys op bas, accordeon Bert Ruymbeek, doedelzak- en fluitenman Bart Praet, draailier Thomas Hoste en pianoman Wouter Struelens (ook sax).

Share