Op woensdag 8 september om 15u30 wordt een geleide wandeling georganiseerd in het Klankenbos in Neerpelt. Maud Seuntjens van Musica geeft uitgebreid tekst en uitleg bij The Doors of Listening.

Max 25 personen. Inschrijven kan via de website (zie hierboven) of een mail naar louis@musica.be.

Adres: Musica – Klankenbos : Toekomstlaan 5 – 3910 Neerpelt

***
Het werk ‘Doors of Listening’ bestaat uit een dozijn deuren, midden in het bos. Als een stilzwijgende massa staan ze te wachten, tot je je oor er tegen legt. Plots komen ze tot leven, met de geluiden van enkele bewoners van het opvangcentrum in Pelt.  Tijdens een langdurige samenwerking met Félix werden zij begeleid om zich uit te drukken in geluid. De deuren geven hen een letterlijke plek en een stem in het landschap. Via de opgenomen geluiden ontmoet je mensen die ondertussen misschien al lang naar een andere plek zijn verhuisd, en leef je mee met hun persoonlijke ervaringen.

Je kan er ook het boek ‘Doors of Listening’ (15 euros) kopen, gepubliceerd bij Musica – Impulscentrum voor Muziek naar aanleiding van Félix Blume’s gelijknamige klankinstallatie in Klankenbos Neerpelt.

***

Op dinsdag 31 augustus gaat/ging kunstenaar Félix Blume in Flagey via een online talk (live vanuit Mexico) dieper in op zijn methodologie en het maakproces. Samen met Musica stelt hij hier ook het boek ‘Doors of Listening’ voor, waarin onderzoekers en de makers zelf hun verhaal uitdiepen, en reflecteren over participatieve kunst in de publieke ruimte. 

Foto: ‘Doors of Listening’ van Félix Blume- Klankenbos (Pelt) – Musica, Impulscentrum voor Muziek –  tevens het beeld voor de Week van de Klank 2021

 

Share