Voorstelling van het boek ‘Doors of Listening’, gepubliceerd bij Musica – Impulscentrum voor Muziek naar aanleiding van Félix Blume’s gelijknamige klankinstallatie in Klankenbos Neerpelt.

***
Het werk ‘Doors of Listening’ bestaat uit een dozijn deuren, midden in het bos. Als een stilzwijgende massa staan ze te wachten, tot je je oor er tegen legt. Plots komen ze tot leven, met de geluiden van enkele bewoners van het opvangcentrum in Pelt.  Tijdens een langdurige samenwerking met Félix werden zij begeleid om zich uit te drukken in geluid. De deuren geven hen een letterlijke plek en een stem in het landschap. Via de opgenomen geluiden ontmoet je mensen die ondertussen misschien al lang naar een andere plek zijn verhuisd, en leef je mee met hun persoonlijke ervaringen.

In zijn online talk (live vanuit Mexico) zal kunstenaar Félix Blume dieper ingaan op zijn methodologie en het maakproces. Samen met Musica stelt hij hier ook het boek ‘Doors of Listening’ voor, waarin onderzoekers en de makers zelf hun verhaal uitdiepen, en reflecteren over participatieve kunst in de publieke ruimte.

Na afloop van de talk kan je ter plaatse het boek kopen voor 15 euro.

Op woensdag 8 september om 15u30 wordt een geleide wandeling georganiseerd in het Klankenbos in Neerpelt. Maud Seuntjens van Musica geeft uitgebreid tekst en uitleg bij The Doors of Listening.
Vooraf inschrijven is aangewezen, max 25 personen.

Voor meer info en inschrijven: mail naar   louis@musica.be  of via info@deweekvandeklank.be

 

Foto: ‘Doors of Listening’ van Félix Blume- Klankenbos (Pelt) – Musica, Impulscentrum voor Muziek –  tevens het beeld voor de Week van de Klank 2021

Share