Welkom iedereen om leuke en informatieve ervaringen op te doen! Jong, minder jong, nieuwsgierig of gepassioneerd, met uw gezin of schoolgroep, nodigen wij u uit om deze maandag 28 januari deel te nemen aan een reeks activiteiten:

  • Videoclips, film en radiodocumentaire gevolgd door een debat
  • Geluidstests van luisterniveau met hoofdtelefoon
  • Ervaring 80 dB, 85 dB, 85 dB, 90 dB, 90 dB, 95 dB in de concertzaal (NL & FR)
  • Performance van Décall
  • Een concert van 2 Times Nothing aan 90 dB

Zoals elk jaar volgen de klassen van Franstalige en Nederlandstalige scholen elkaar op om deel te nemen aan de verschillende activiteiten om het bewustzijn over de gevaren van overmatig lawaai te vergroten. Korte filmvoorstellingen gevolgd door vragen/antwoorden met gezondheidsprofessionals en concertmixers, testen van luisterniveaus met koptelefoon, testen van luisterniveaus in de Rotonde concertzaal. Een theatervoorstelling (Décall) en een concert (2 Times Nothing) met respect voor ons 90 dB Label zijn dezelfde dag nog gepland om het jonge en minder jonge publiek te laten zien wat het geluidsniveau van 90 dB betekent, wat comfortabel luisteren zonder oordopjes is. Zoveel dynamische en leuke acties om jongeren te sensibiliseren.

CONTACTEER ONS op info@deweekvandeklank.be of telefonisch op 0472 640 299 voor meer informatie! Wij kunnen voor u een programma op maat samenstellen.

Meer informatie:

– CONFERENTIE (30’) 

Over hyperacusis, tinnitus, de functie van het oor. In samenwerking met de Thomas More Hogeschool van Antwerpen.
VIDEOCLIPS (30’) 
Over gehoorschade (14′) met NKO-artsen Marie-Paule Thill & Marc Vander Ghinst. Deze artsen worden hoe langer hoe meer geconfronteerd met jongeren met gehoorproblemen (oorsuizen, overgevoeligheid,…) door te hoge geluidsniveaus.
Over tinnitus (4′) Marc Ysaye is drummer van de Machiavelli-groep en directeur van het radiostation Classic 21 (RTBF). Als slachtoffer van tinnitus en hyperacusis vertelt hij over zijn ervaring en vestigt hij de aandacht op het belang van preventie.
– DEMONSTRATIE VAN DE GELUIDSNIVEAUS IN DE CONCERTZAAL (30’) 
Wat betekenen de geluidsniveaus van 85, 90, 95 en 100 dB(A)? Verschillende geluidsniveau’s worden gedemonstreerd in de concertzaal Rotonde. Nadien volgt er een ronde vragen/antwoorden met een professor van de Thomas More Hogeschool.
– TEST JOUW GELUIDSNIVEAU (30’) 
Je luistert met je eigen smartphone naar muziek hoe je het gewoon bent en een toestel geeft aan hoe lang je op dit niveau kan blijven luisteren zonder je oren te beschadigen.
PERFORMANCE: DECALL (30’) 
Décall is een fysieke en sonore theatervoorstelling, zonder woorden, die de toeschouwer bewust wil maken van het lawaai en de visuele overlast. Wat doet deze overlast met ons lichaam? De personages hebben geen identiteit en we bevinden ons in een andere wereld. Toch zijn alle geluiden opgenomen in de stad Brussel en behoren ze tot ons dagelijkse leven.
– Ter afsluiting van de dag komt 2 TIMES NOTHING, een Brusselse groep van 5 jonge muzikanten die een eclectische mix van jazz, electro en clubmuziek aanbieden. Een combinatie tussen complexe melodieën en ritmes en dansmuziek op elektronische beats. Een evenwicht dus tussen akoestiek en elektronica.

Share