Geluidsparcours in de Marollen, installatie

Passata is een surround geluidencompositie van Stijn Dickel (aifoon) uit de circusvoorstelling PLOCK!.

In de voorstelling PLOCK! gaat het hoofdpersonage Camiel het werk Blue Poles van Jackson Pollock namaken. Hiervoor voert het personage een krampachtige strijd met zichzelf. Die vertwijfeling wordt versterkt door de geluiden die hem omringen, verstopt in blikken verfpotten die stuk voor stuk beginnen te trillen en te rammelen. De verf gaat aan het dansen, de potten beginnen te brommen, vlekken komen tot leven, kleuren krijgen geluiden en omgekeerd. Een bonte voorstelling voor kinderen (4+).

Deze op blik gecomponeerde soundscape van PLOCK! wordt in Passata een volwaardige surround compositie. De geluidencompositie duurt een kleine 6 minuten en begint daarna opnieuw. De compositie start met eerst veel stiltes. Het geluid van rollende borden, gecomponeerd voor blik, wordt steeds ritmischer en intenser. Smakelijk!

aifoon is een kunstenorganisatie die het luisteren in beweging brengt. Naast het ontwikkelen van luisterprojecten, vorming en ateliers, werkt aifoon mee aan een aantal producties waarbij ze de code van het luisteren in vraag stellen.
Voor de creatie van de circusvoorstelling PLOCK! werkte aifoon samen met het theatergezelschap Grensgeval.

www.aifoon.org
www.grensgeval.eu

Ook toegankelijk van 27/01 tem 03/02 tussen 11:00 > 18:00

Share