Twee klankwandelingen

1/ Lukas Anthierens – Bruxelles Dorado.

Het ontstaan van Brussel is te wijten aan een palingvisser en zijn schitterende ontdekking. In geen tijd groeide een moeras uit tot een metropool. Bruxelles Dorado gidst je door het gouden tijdperk van de stad, een stuk geschiedenis dat vaak vergeten wordt. Toch lijken de restanten van dat verleden nooit ver weg. Een Nederlandstalig verhaal in Molenbeek.

Startpunt voor (autonome) wandeling: Hooikaai – 1000 Brussel

+ bijhorend plannentje: http://www.bna-bbot.be/Files/media/WebsiteBNA/BruxellesDorado/Bruxelles-Dorado—kaart.pdf

 

Bruxelles Dorado werd gemaakt in het kader van Sonorama, een project van BNA-BBOT met de steun van de Vlaamse Gemeenschap & Stad Brussel. Dank aan RITCS School of Arts.

Bruxelles Dorado: https://soundcloud.com/bnabbot/bruxelles-dorado-geluidswandeling-door-lukas-anthierens

 

 

2/ Mia Melvaer – Choose your own fragmenture.

Choose your own fragmenture – Een geluidswandeling(in het Engels doorspekt met andere talen) vol queer en feministische legendes in en over het centrum van Brussel. Gemaakt door MIA MELVÆR (EN). Choose your own fragmenture is een geluidswandeling die telkens anders is. De inhoud wordt bepaald door de route die je zelf kiest. Zo krijg je een mix van geluidsfragmenten, legenden en de volgorde van de tracks. Een “kies-je-eigen-avontuur”-achtige reis doorheen queer en feministische plekken, verhalen en clubs in Brussel. Deze wandeling werd gemaakt in het kader van Sonorama, het geluidsreisbureau van BNA-BBOT.
Startpunt voor (autonome) wandeling: Fontainasplein – 1000 Brussel

Bijhorend digitaal boekje/plannetje: CHOOSE Mia Melvaer PLAN digital

Choose your own fragmenture: https://soundcloud.com/bnabbot/sets/mia-melvaer-choose-your-own-fragmenture

 

Brussel Behoort Ons Toe (BBOT) is een organisatie die sinds 2000 sociaal artistieke geluidsprojecten ontwikkelt met stadsbewoners en geluidskunstenaars in Brussel en daarbuiten. Ze verzamelen in samenwerking met bewoners (participatie) stemmen, verhalen en geluiden van de stad en ontsluiten ze in de vorm van artistieke geluidsproducties. De geluiden die professioneel worden opgenomen en duurzaam bewaard (gedigitaliseerd) in een voor iedereen toegankelijke on line-databank, vormen de basis voor nieuwe klankcreaties.

Het geluidsarchief kan je raadplegen via hun databank en geluidskaart. Samen bieden ze niet alleen een overzicht van al het materiaal, maar zorgen ze ook voor de verspreiding ervan. Ze worden dagelijks bijgewerkt en zijn vrij toegankelijk. De geluiden vormen de bouwstenen voor verschillende creaties (audiowalks, installatie, publicatie, documentaire, compositie,…)

Share