Le Cri / De Schreeuw (FR) is een live performance met Garance Navarro, Julie Debot, Dorian Soetens, Romain Assenat, Victoria Spezialetti, Léa Gaillet, Cyril Iohner, Zeynebe Bakkali, Balthazar Muller

We praten over geweld. We behandelen het. We luisteren ernaar. We straffen het. We verbergen het ook. Ziehier een toegevoegde kleur aan ons palet. Een schreeuw. Een kracht diep in zichzelf vatten zodat het als geluid naar buiten komt. We hebben woorden verzameld die getuigen van ervaren geweld. We hebben deze verhalen met elkaar verweven. Op het podium lezen we ze voor op muziek.

Schreeuwen: een angst overstijgen. Om de pijn, geleden of toegebrachte pijn, in taal uit te drukken. Om deze intimiteit te onthullen voor vrienden, voor een onbekend publiek. Om te spreken, met het risico in een hokje te worden geduwd, samengevat, verkeerd begrepen. Dit vereist moed. Om die te bieden zijn er gitaar, klarinet, cajon en cello. Ook zij uiten hun deel van geweld, woordeloos.

4 stemmen tegenover 4 instrumenten. Om hen heen, het publiek, dat door zijn aanwezigheid het moment schept. En de schreeuw wordt geschreven woord: vellen papier en pennen liggen klaar, iedereen die geweld wil neerschrijven kan dat doen. Om geheim te houden of openbaar te maken. Want de kreet klinkt verder. De muziek speelt door. De microfoons staan open. Verheffen we onze stem?

Programma 31/1, La Bellone

18:30 – 19:30 (Studio) – To Be Heard – Hyster-X (NL/FR/EN/…)

19:45 – 20:45 (Patio) – Le Cri (De Schreeuw) – Atelier Graphoui (FR)

21:00 – 21:50 (Studio) – A…E…I…O…U – Isabelle Martin (FR)

 

 

 

Share