Residentie VERKLANKING VAN EEN BIBLIOTHEEK

18:00 > 19:30 / MUNTPUNT

Collectief Publiek Geluid is een groep van jonge klankkunstenaars, muzikanten en makers actief rond geluid en muziek in relatie tot de publieke ruimte. Tijdens Week van de Klank gaan ze in residentie in MuntPunt en onderzoeken de auditieve identiteit van de bibliotheek. Doorheen de week verzamelen ze geluidsmateriaal door middel van fieldrecordings en gesprekken met lezers en passanten. Vertrekkende vanuit verschillende invalshoeken zoals de bibliotheek als archief en de relatie tussen de lezer en het boek, gaan ze op zoek naar verhalen in het gebouw. 

De residentie is het startpunt van een onderzoek op lange termijn naar het muzikale en auditieve DNA van de bibliotheek als publieke ruimte. Tijdens een presentatie op het einde van de week laten ze work in progress horen in de vorm van soundscapes overheen het gebouw, geluidsopnames en documentatiemateriaal. 

Ontdek hier hun klanklandschap: https://soundcloud.com/user-649208988

Collectief Publiek Geluid zijn: Vincent Caers, Lukas De Clerck, Sebastian Dingens, Maika Garnica, Dries Peeters, Anne Van de Star, Thomas Van den Eynde, Michael van Dijk, Joost Van Duppen, Thomas van Walle, Eveline Vervliet

In samenwerking met Musica, Impulscentrum voor Muziek, C-TAKT en MuntPunt bibliotheek.

Share