Geluidsinstallatie met twee proefmomenten

Wat gebeurt er als een woord van het ene lichaam naar het andere lichaam beweegt, van het ene element naar het andere, van het intieme naar het openbare, van je binnenste naar de buitenwereld? Matrices is een evoluerende en participatieve installatie waarin geluiden via materialen tot leven komen.

Gedurende ons hele leven, en al in de baarmoeder, worden we ondergedompeld in taal. Woorden dringen diep in ons binnen, doordrenken ons, en duiken dan weer op. We luisteren, assimileren, we herhalen en formuleren, we drukken ons uit, … In elk van deze stadia treden kleine verschuivingen op tussen wat wordt gezegd en wat wordt gehoord. Dit werk verbeeldt deze tegenstellingen en nodigt het publiek uit om de eigen stem in de aarde onder te dompelen, om door water of zand te luisteren, om hun oor te lenen en te interpreteren.

Parallel aan de tentoonstelling worden in de loop van de week ook twee “proefmomenten” georganiseerd, waarbij bezoekers zelf kunnen experimenteren met klanken en ter plaatse kunnen bijdragen aan het werk.

Share