Publieke voorstelling

De jongerenorganisatie Siaj en het Instituut van de Ursulinen in Molenbeek organiseren een project rond autobiografische verhalen met klankcapsules, gemaakt door een klas van het 4e middelbaar. Elk van de jongeren maakte een geluidscapsule rond zijn eigen biografie. Hun doel is om iets van zichzelf aan anderen mee te delen. Een semester lang werkte een klasse van de 4e Sociale techniek en Animatie van Ursuline-instituut samen met Siaj aan het thema en de vorm van het verhaal, én ook aan de geluidsomkadering (illustraties, sfeer, geluidsopname en bewerking). Deze verhalen gaan over een ervaring uit hun leven die hen heeft getroffen en veranderd. Voor de Week van de Klank realiseerden ze een 15 tal kapsules die elk tussen 1 tot 3 minuten duren.

Een openbare luistersessie vindt plaats in La Vallée die als live radio-uitzending op Radio Panik wordt uitgezonden. Er volgt een ontmoeting met het publiek, mensen die de jongeren anders misschien nooit hadden ontmoet.
Deze verhalen- geluidscapsules kan u ook beluisteren tijdens een Geluidsrally op 02.02 en 03.02 in ElisabethPark (Koekelberg).

Share