Performance en podiumexperiment door een outsider kunstcollectief dat bestaat uit kunstenaars met of zonder een mentale handicap. De groep is afkomstig uit het ‘Centre Ste Gertrude’ in Brugelette en komt wekelijks bijeen tijdens workshops expressie en klankcreatie.

MÜ dompelt je onder in een “s-on-irisch” (klankdromerig) universum: met teksten en experimenten, geluiden en originele elektronische muziekcomposities. Teksten, melodieën en geluiden komen voort uit improvisatie, op basis van basismateriaal dat de groep, met de steun van artistieke medewerkers, omvormt tot een klankverhaal, een lied, een klankgedicht. Enkele composities zijn opgenomen in een eerste album, dat in 2021 werd uitgebracht. Een volgend album verschijnt in 2023!

Deze performance wordt ook een visuele ervaring, dankzij videoclips die in samenwerking met de kunstafdeling van het ‘Centre Ste Gertrude’ zijn gemaakt.

Voor het concert zal het mogelijk zijn de expo PHOTO | BRUT #1 collection Bruno Decharme & installation vidéo Angel Vergara te bezoeken, die er loopt t.e.m. 19/3/23.

 

Biografie en samenstelling van de groep

Share