Spoken-word performance & open mic door Hyster-x

Hyster-x is een makerscollectief voor women en non-binaire personen die in België wonen of werken. Voor de Week van de Klank nodigt het collectief haar leden uit om hun stem te laten klinken. Ze doelen hierbij op een dubbele interpretatie van het woord stem. Het trillen van de stembanden die “stem geven” en de urgentie waarmee iemand een boodschap de wereld instuurt. Er zijn mensen zat die schrijven en spreken in de hoop dat er iemand is die luistert.

Op dit literaire podium presenteren ze spoken-word van mensen die in onze samenleving te weinig worden gehoord. Tussen de performances door is er de ruimte voor mensen uit het publiek die hun poëtische stem willen delen.

Dit evenement zal doorgaan in verschillende talen. Inschrijven voor de open mic kan hier.


Sprekers

  • Emerald Liu is een Sino-Belgische schrijver en dichter die eerder te zien was op o.a. Watou Kunstfestival, Nacht van de Willekeur, en Dans!Dichter!Dans!. Momenteel is ze poëzieredacteur bij Kluger Hans.
  • Anna Borodikhina, aka Anna Khina, is een spoken word performance artieste, slam poet, rapper en theatermaker uit Antwerpen. Daarnaast zit ze momenteel in haar Master Seksuologie aan de KUL. Anna wil mensen laten luisteren naar wat niet wordt gehoord, om je dan te laten dansen op haar innerlijke melodie.
  • Tess Van Deynse is een non-binaire persoon met autisme en een normale begaafdheid. Diens activisme in literatuur wil diens stem horen over de indirecte vormen van discriminatie die in het dagelijkse leven meemaakt. Niet enkel over diens beperking, maar ook over ecologie en duurzaam leven, feminisme, mensen- en dierenrechten en inclusie in onze maatschappij. Dus vooral over maatschappijkritische thema’s in spectaculaire vormen van spoken word, zodat het geen saaie bloemlezingen zijn.

 


Programma 31/1, La Bellone

18:30 – 19:30 (Studio) – To be heard – Hyster-X (NL/FR/EN/…)

19:45 – 20:45 (Patio) – Le Cri (De Schreeuw) – Atelier Graphoui (FR)

21:00 – 21:50 (Studio) – A…E…I…O…U – Isabelle Martin (FR)

Share