‘Zwanze your soundscape’

Klankzwanze

Anne Versailles ontdekte geluid en poëzie tijdens het maken van een film over haar 3 maanden durende wandeling in de Alpen. Sindsdien wandelt ze nog steeds. Op die tochten verzamelt ze nog steeds opnieuw woorden, beelden en geluiden, waarmee ze dan akoesmatische en fictieve geluidslandschappen creëert. “Geo-dichteres” noemt ze zichzelf. Ze werkt vaak samen met publiek en haar aanpak heeft een sociaal-artistieke inslag.

Deze geluidskunstenares brengt op het Flageyplein geluiden samen die ze voordien elders opnam of bewerkte via technieken van de  akoesmatische muziek. Ze nodigt je uit voor een unieke geluidservaring op het plein. Uitgerust met je smartphone en oortjes, kan je rondkuieren op het plein. Terwijl je je verplaatst komen er gegeolokaliseerde geluiden op je af.  Terwijl je over het plein beweegt, ben je als het ware je eigen geluidschoreograaf. 

Een wandeling in Brussel noemt men ook een “zwanze“. Zwanze betekent dus her en der wat ronddwalen. En al rondstappend, al « zouanzant », creëer je jouw eigen soundscape! Een leuke ervaring om met de familie te doen.

 

Praktisch:

Een ervaring om autonoom te beleven op het Flageyplein (Elsene-Brussel), op eender welk moment tijdens de Week van de Klank. Vergeet je opgeladen smartphone en koptelefoon/oortjes niet.

Meer informatie : https://www.cartebavarde.net/zwanze/

Tot en met zondag 05/09

Share